Στην Larinuts, πιστεύουμε στη δύναμη των φυσικών τροφίμων για τη βελτίωση της υγείας μας. Ένα φυσικό τρόφιμο που διακρίνεται για τις ευεργετικές του ιδιότητες είναι τα καρύδια. Ειδικά τα καρύδια περιέχουν πλούσια ποσά θρεπτικών συστατικών που μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην ευεξία μας.

Μισά καρύδια "Πεταλούδα"

Ας δούμε μερικά από τα οφέλη που προσφέρουν τα καρύδια όταν τα προσθέτουμε στην καθημερινή μας διατροφή:

  1. Πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών: Τα καρύδια είναι γεμάτα με βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά. Περιέχουν Ω-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνη Ε, μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο, μεταξύ άλλων. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά συνδέονται με πολλά οφέλη για την υγεία μας.

  2. Υποστήριξη της καρδιαγγειακής υγείας: Τα καρύδια περιέχουν ωφέλιμα λιπαρά οξέα, όπως το α-λινολενικό οξύ (Ω-3), που συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών νοσημάτων. Η κατανάλωση καρυδιών συνδέεται με μείωση της πίεσης του αίματος, βελτίωση των λιπιδίων στο αίμα και μείωση της φλεγμονής.

  3. Προστασία του εγκεφάλου και της νευρολογικής λειτουργίας: Τα καρύδια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά που μπορούν να προστατεύσουν τον εγκέφαλο από την οξείδωση και τη βλάβη των ελεύθερων ριζών. Επίσης, η κατανάλωση καρυδιών συνδέεται με βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας και της μνήμης.

Καρύδια με κέλυφος

 

Προσθέτοντας καρύδια στην καθημερινή μας διατροφή, μπορούμε να επωφεληθούμε από αυτά τα θρεπτικά οφέλη και να βελτιώσουμε την υγεία μας γευστικά και διατροφικά.

Θρεπτικές πληροφορίες:

  • Περιεκτικότητα σε θερμίδες: Περίπου 185 θερμίδες ανά 28 γραμμάρια.
  • Περιεκτικότητα σε λιπαρά: Περίπου 18 γραμμάρια ανά 28 γραμμάρια, από τα οποία τα κορεσμένα λιπαρά ανέρχονται σε περίπου 1,7 γραμμάρια.
  • Περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες: Περίπου 4 γραμμάρια ανά 28 γραμμάρια.
  • Περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες: Περίπου 4 γραμμάρια ανά 28 γραμμάρια.

Προσθέστε καρύδια στη διατροφή σας και απολαύστε τα οφέλη που μπορούν να προσφέρουν για την υγεία σας!