Αυτή η συνταγή για πέννες με σάλτσα πέστο από φιστίκια είναι ιδανική για όλους τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας και των γεύσεων των φιστικιών. Απολαύστε αυτήν τη νόστιμη παραλλαγή και απογειώστε το γεύμα σας με τη φυσική πλούσια γεύση των φιστικιών!

Zυμαρικά αρωματισμένα με σάλτσα πέστο από φιστίκια και τριμμένη παρμεζάνα

Υλικά:

  • 350 γρ. πέννες
  • 1 φλ. φρέσκοι βασιλικός φύλλα
  • ½ φλ. αποξηραμένα φιστίκια
  • ½ φλ. τριμμένο παρμεζάνα τυρί
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση

Οδηγίες:

  1. Βράστε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε και αφήστε στην άκρη.
  2. Σε ένα μπλέντερ προσθέστε τον φρέσκο βασιλικό, τα φιστίκια, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.
  3. Αλατίστε και πιπεράρετε κατά προτίμηση και αναμείξτε όλα τα υλικά μέχρι να προκύψει μια ομοιόμορφη σάλτσα.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε τη σάλτσα πέστο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί ελαφρώς.
  5. Προσθέστε τις βρασμένες πέννες στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατέψτε καλά, ώστε οι πέννες να αναμειχθούν ομοιόμορφα με τη σάλτσα.
  6. Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε!